Ezt nem a zsidók kezdték, Tillerson úr !


Amikor egymás között vannak, bárhol ….mondjuk Szíriában, Irakban, Jemenben, Líbiában, Jordániában, Egyiptomban ...ahol néhány kivételtől eltekintve nem is élnek zsidók – vajon boldogok? Dehogy. Még mindig borzalmas a közérzetük: családon belüli erőszak, törzsi viszályok, polgárháborúk, több ezer halott....több millió hajléktalan....testvér testvér ellen....Tehát úgy tűnik, hogy még a tulajdon családtagjaikkal sem képesek békében élni. Ennek ellenére a zsidók feladata lenne megoldani ezt a problémát. Izraelben legalábbis mindenképp.

Jack Engelhard | Arutz Sheva
szerkesztői vélemény





Trump elnöknek el kell beszélgetnie Rex Tillersonnal. Tillerson külügyminisztréiuma olyan jelentést adott ki, amely Izraelt hibáztatja...MINDENÉRT. [ Az EgyesültÁllamok külügyminisztériuma Izraelt hibáztatja a terrorizmusmiatt, a Palesztin Hatóság uszítása felett pedig szemet huny ]

Erre senki se számított. Természetesen én sem. Szeretem Trumpot. Tillersont már nem annyira – kezdettől fogva nem.

A jelentés szerint az arab erőszak teljesen rendjén van, mert ez eszköz mindannak a „frusztrációnak” és „elkeseredettségnek” a levezetésére, melynek oka, hogy „ nincs remény egy palesztin állam megalapítására”. A zsidóknak ezek szerint kötelessége lenne átengedni az országot az araboknak. De várjatok. Ezzel még nincs vége. A jelentés a zsidókat hibáztatja, igen, Izraelt az „uszítás miatt”. (Ne nevessetek).
Valójában sokkal többről van szó. De a gondolatmenet lényege az, hogy a zsidók nem tesznek eleget azért, hogy az arabok boldogabbak legyenek. A mi dolgunk boldoggá tenni őket.

Sőt, bizonyos emberek szerint ez az EGYETLEN feladatunk.

És ha nem boldogok – az Egyesült Államok okfejtése szerint – a palesztin araboknak jogukban áll dühödt ámokfutást rendezni. Engedélyük van a zavargásra. Zöld utat kaptak a Solomon család  három tagjának meggyilkolására. Ez néhány napja történt Növé Cuf Halamishban, amikor egy palesztin arab, engedelmeskedve Mahmúd Abbász gyilkos tombolásra való felszólításának, lemészárolta őket. Sosem tehetünk eleget a palesztin arabokért. Teljesen mindegy mit csinálunk, sosem tehetjük őket elég...hm...boldoggá.

Amikor egymás között vannak, bárhol ….mondjuk Szíriában, Irakban, Jemenben, Líbiában, Jordániában, Egyiptomban ...ahol néhány kivételtől eltekintve nem is élnek zsidók – vajon boldogok? Dehogy. Még mindig borzalmas a közérzetük: családon belüli erőszak, törzsi viszályok, polgárháborúk, több ezer halott....több millió hajléktalan....testvér testvér ellen....Tehát úgy tűnik, hogy még a tulajdon családtagjaikkal sem képesek békében élni. Ennek ellenére a zsidók feladata lenne megoldani ezt a problémát. Izraelben legalábbis mindenképp.

A Világ Egyházainak Tanácsa ugyanúgy vélekedik, mint a külügyminisztérium,....mint az ENSZ..., mint az EU...meg a NY Times ….meg az egész médiaapparátus...itt, ott, mindenütt. Azt mondják, a Templom-hegyi zavargások szintén a mi hibánk. Szerintük minden a mi hibánk.

Vannak napok, amikor a világ semmi mással nem törődik, csak a palesztin arabokkal. (Teljes leleplezés – ez egy, A Bathsheba – határidő című regényemből származó idézet):

„ Megetették, bepelenkázták, megbüfiztették őket rendesen ? Kapnak elég vitamint, napsütést ezek a szegény, szükséget szenvedő drágaságok ?”

Hiszen még mindig van néhány dolog, amivel a zsidók boldogabbakká tehetnék őket. Szegénykék, hiszen csak néhány milliót és milliárdot kapnak Európából, Amerikából, és igen, Izraeltől is.
Hogy a zsidók boldogok-e? Buta kérdés. Senki nem beszél arról, ami senkit nem érdekel. Arra, hogy mennyire magunkra vagyunk hagyva, csak akkor jöttem rá igazán, amikor a média, az izraeli zavargásokról beszélve nyomatékosan hangsúlyozta: „a két fél közötti összecsapásokról” van szó.

Összecsapások? Egy 19 éves palesztin arab beviharzik egy házba, ahol egy zsidó család a Szombatot és az egyik unoka születését ünnepli.
Salamonék ajtót nyitnak, mert egy barátjukat várják. Ehelyett a gyilkos jön. Kaszabolni kezd és halálra késeli a 36 éves Eladot, a 46 éves Chayát és a 70 éves Yosefet, az apát.

Ezt nevezik összecsapásnak ? Ez a „két fél közötti összecsapás?”
Összecsapásról olyan, tisztességes küzdelem esetén beszélhetünk, amikor a szemben álló felek egyenlő mértékben vannak felfegyverezve és mindketten készek a küzdelemre.

Nekem úgy tűnik, hogy éveken, évszázadokon át, egészen a jelen pillanatig Izrael semmi mát nem kért azon kívül, hogy egyenlő eséllyel induljon, a küzdelem pedig tisztességes legyen.

Miért olyan nagy kérés ez ?



A cikk a Periszkóp oldalán is elérhető




A szerzőről:

Jack Engelhardnek, a New Yorkban élő amerikai bestseller-írónak állandó rovata van az Arutz Shevaban. Olyan nemzetközi hírű klasszkusok szerzője, mint a Tisztességtelen ajánlat, amelyet a Bathsheba- határidő (The Bathsheba Deadline)  című profétikus thriller követett. Engelhardot a Ben Hecht díjjal tüntették ki irodalmi munkásságáért. Honlapja: http://www.jackengelhard.com



Ugyancsak tőle, magyarul : Merkel borzalmas baklövése (Periszkóp)


Kapcsolódó:

Jutalom a gyilkosnak (Izraeli Tükör)
Váltsátok valóra a palesztin rémálmot – hozzátok létre a független, palesztin államot! (Periszkóp)

Megjegyzések

  1. Nagyon tetszik az írás. Az igazságtalan világállapot felszámolására viszont vannak nekem szociológiai és filozófiai kutatási eredményeim. Sajnos azonban csak magyarul léteznek. És sajnos a magyarországi zsidók figyelmen kívül hagyják. Sajnos (vagy nem sajnos?) az jött ki eredménynek a kutatásaimban, hogy a világ igazságtalansága (ami Izrael népe igazai elleni igazságtalanságként definiálható) mindaddig érvényben marad, amíg a világot a világ zsidó világigazságát bebizonyító kutatási eredményeim alapján és arra hivatkozva meg nem változtatják a zsidók. Bár ez a világrend, amiről fentebb ez az írás szól, rendkívül igazságtalan a zsidósággal szemben, mégis azt kell mondanom, hogy a zsidók felelőtlenségére, pontosabban a magyarországi zsidók felelőtlenségére vezethető vissza, hogyha ilyen is marad, merthogy a kutatásaimat semmibe veszik a magyarországi zsidók (többnyire rabbikat kerestem meg).
    Pedig a kutatásaim szerint dicsőséget szán az Isten az ő kiválasztott népének, amihez épp kizárólag a kutatásaim figyelembevételével lehetne hozzáférni.
    Úgyhogy nagyon sajnálom, de semmi jóra ne számítsanak a zsidók, amíg a jó lehetőséget, amit felkínáltam teléjesen önzetlenül, felületesség, lustaság vagy büszkeség miatt elmulasztják.
    https://www.youtube.com/watch?v=tlUyhUPIYus&

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Európa: a cenzúrázott film, amelyet nem akarnak, hogy megnézz

Ádám Ráchel publicista a Heti TV-ben az antiszemitizmus és a filoszemitizmus jelenségéről

Amerika stratégiai bénultsága | Caroline Glick